Kvalitet, tradicija i inovacija su temelj naših vrednosti. Njih su postavili

Živojin Marčićev i Milenko Lalović, osnivači fabrike LAMAR parketa.

Sa njima je i počela naša priča.

Priča o parketima LAMAR je priča o porodici, tradiciji, znaju i neprocenljivom

iskustvu koje želimo da sačuvamo. Na taj način stvaramo vrednosti koje zauvek traju.

Osnovna delatnost naše firme je izrada originalnih troslojnih parketa LAMAR. Dugi niz godina naša firma je bila proizvođač srednjeg sloja (tzv. tepiha, koji predstavlja „srce“ kod troslojnog parketa) za višeslojne parkete čiji je kapacitet bio 500.000 m2 godišnje, i čiji kupci su bili mnogi svetski proizvođaći parketa. Za neke od njih i dan-danas proizvodimo srednji sloj: (TILO-Austrija, PARADOR – Austrija; PARKET HERTER-Nemačka, GALIMBERTI-Italija).

Sistematskim i upornim radom,firma se razvijala i tehnološki opremala i zahvaljujući dugogodišnjim aktivnostima, danas ovo preduzeće ima kompletnu savremenu opremu i zaokruženu proizvodnju za izradu 250.000 m2 višeslojnih parketa godišnje. Kompletna proizvodnja,od prerade trupaca pa do izrade troslojnih parketa se obavlja na savremenim mašinama koje omogućuju veoma visoku preciznost izrade.

Proizvodni program čine parketi od kvalitetnog hrasta, bukve, jasena,graba,bagrema i javora pri čemu svi proizvodi poseduju odgovarajuće sertifikate.
Proces sušenja drveta u proizvodnji Lamar parketa traje 6-8 nedelja i odvija se u savremenim sušarama( kapaciteta 700m3).Na taj način krajnjim korisnicima garantujemo siguran i kvalitetan proizvod bez narušavanja prirodnog kvaliteta drveta.
Poznati hrast,jedinstvena parena bukva,termotretirani jasen su samo neke od sirovina koje koristimo u proizvodnji parketa.
Znanje,iskustvo i visoko kvalitetna tehnologija omogućuju da naši proizvodi imaju zavidan kvalitet.

 
 
 

Fabrika za izradu troslojnih parketa LAMAR se nalazi u Milićima-Republika Srpska.Deo proizvodnog procesa se obavlja u Beogradu-Srbija, gde se radi završna obrada kao sto su bojenje,uljenje,ručno hoblovanje i izrada Art parketa.

SERTIFIKATI

LAMAR želi da obezbedi svojim klijentima najviše standarde kvaliteta u odnosu na materijale i njegovu izradu, propise i životnu sredinu. Iz tog razloga LAMAR poseduje verodostojne sertifikate nezavisnih institucija, koji garantuju visok kvalitet izrade i jedinstvenost našeg proizvoda.

Sertifikat kvaliteta ( Euroinspekt-drvokontrola d.o.o.) HRN EN ISO/IEC 17025

CE sertifikat – Ovo potvrđuje da proizvod ispunjava uslove sigurnosti propisane od strane evropskih direktiva o materijalima koji se koriste za proizvodnju.